Mesterséges intelligencián alapuló algoritmusok vizsgálata mentális megterhelés becsléshez mobil eszközön

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szegletes Luca
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az érintőképernyős mobil eszközök dinamikus elterjedésének köszönhetően az egyes rendszerek felhasználókhoz való alkalmazkodásának egy új dimenziója nyílt meg. A mobil eszközök kezelésekor a képernyőn történő érintési események sokat elárulhatnak annak tulajdonosáról és mentális állapotáról, ami az eszközön futó szoftver nagyfokú adaptivitását teszi lehetővé.

Az eszköz használatakor keletkező nagymennyiségű adat feldolgozásához célszerű valamilyen mesterséges intelligenciát építeni a rendszerünkbe, amely megkönnyíti a szoftver adaptációjához szükséges eredmények feldolgozását.

Dolgozatomban az adatok feldolgozását mély neurális hálózatok alkalmazásával oldom meg, ezek számítási feladatok megoldására használható, párhuzamos feldolgozást végző adaptív eszközök. Szerkezetüket és felhasználási lehetőségüket a továbbiakban részletesen is ismertetem.

Továbbá bemutatom az érintési események kiértékelésén alapuló, valamint a szívritmus-variabilitás számítására alkalmazható algoritmusokat, és az utóbbi kapcsolatát a mentális igénybevétel fogalmával.

A feladatom alapvető célja a tanszéken fejlesztett, Android operációs rendszeren futó AdaptEd projekthez tartozó oktatóalkalmazások adaptívvá tételének elősegítése érintésesemények, reakcióidő és szívritmus-variabilitás adatok felhasználásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.