Metaadat-kezelő P2P hálózat tartalomkeresések támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elérhető sáv-szélesség folyamatos emelkedésének következtében, növekvő népszerűségnek örvendenek a fájlcserélő hálózatok, amelyek különböző tartalmakat tesznek megoszthatóvá. A tartalmak különböző jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszi a különböző tartalmak közötti keresést és választást.

A feladat indokoltsága abból fakad, hogy az eddigi megoldások ellátják a feladatot, de a felhasználói preferencia érvényesítése kevés támogatást kap és a megjelenő új tulajdonságokkal nehéz bővíteni a tartalom metaadatait.

A dolgozat tartalmazza a felhasznált technológiák ismertetését. Ezen technológiák képzik a megoldás alapját, amely egy protokoll független metaadat-kezelő hálózat.

Ismertetem a megtervezett architektúrát és annak felépítését. Majd ismertetem az elkészített alkalmazás felépítését és az egyes rétegeinek működését. Megosztom tapasztalataimat a felhasznált osztály-könyvtárakkal kapcsolatban.

Mivel az elkészített alkalmazás egy elosztott hálózatot valósít meg, ezért indokolt volt több résztvevővel is kipróbálni. Az elosztott hálózat szimulációja a hálózat egyes paramétereinek a hálózat működésére történő kihatását vizsgálja. Ez után az összefoglalás és a továbbfejlesztési lehetőségek ismertetése következik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.