Meteorológiai adatok megjelenítése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az Agrárin Kft. egy folyamatosan bővülő meteorológiai hálózattal rendelkezik. A hálózatot mérőállomások alkotják, melyek szenzorai az agráriparban fontos értékeket mérnek. A cég a kiépített mérőállomás hálózat által mért adatokat Android platformon is elérhetővé szerette volna tenni. Célja ezzel az volt, hogy a szolgáltatást elérő felhasználók Android-os készülékeik segítségével bármikor lekérdezhessék a mérőállomások szenzorai által mért adatokat. Például az időjárási, mezőgazdasági adatok ismeretében következtetni lehet ugyanis melyik növénytermesztési lépést alkalmazzuk az adott földterületen.

Az alkalmazásban egy listából választhatja ki a felhasználó az elérhető állomások közül azt, amelynek adatait le akarja kérdezni. A mért adatok lekérdezésére három lehetőség adott. Letölthetjük az állomás utolsó négy órába, vagy egy megadott nap minden órában mért értékeit. Harmadik opcióként hosszabb időszak mérési eredményeihez is hozzá juthatunk. Egy hét, vagy hónap minden napjának átlagétkeit tölthetjük le így. A megjelenített adatok halmazát szenzorok szerint szűrhetjük az adott lekérdezés eredményein belül.

A dolgozat elején az Android platformot ismertetem általánosan. Majd az alkalmazás előtt támasztott követelmények, funkcionalitás részletezése következik. A továbbiakban az analízis modell leírása szerepel. Ezt követően az implementáció és a közben történt tervezői döntések részletes leírása áll. A dolgozat végén összegzem a projektet és a tanultakat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.