Mezőgazdasági IoT szenzor rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az informatika feladata, hogy a felhasználói számára lehetőségeket nyújtson a saját életükben felmerülő problémákra. A mérnöki munka fontos része olyan összetett rendszerek tervezése, amelyek a felhasználót összekötik a számukra szükséges adatokkal és rendelkezésükre bocsájtanak megfelelő eszközöket az adatok feldolgozásához.

A beágyazott rendszerek felhasználási területei napjainkban egyre bővülnek. A technológia fejlődésével és a különféle eszközök elérhetőségének növekedésével megnyílt a lehetőség arra, hogy már kisebb vállalkozók is éljenek a technológia adta lehetőségekkel. Az alábbi projekt célja olyan rendszer létrehozása, ami megfizethető áron és a felhasználó számára könnyedén kezelhető módon teszi elérhetővé mezőgazdaságban használatos mérési adatok feldolgozását. Az elsősorban olcsó és egyszerű szenzorokat használó rendszer nagy hatótávolságú rádióhullámokkal továbbítja mért adatait, amit egy átjáró ezek után feltölt a felhőbe mobil internet kapcsolat segítségével. A felhasználó az adatokat ezek után egy erre kialakított, modern web technológiákkal fejlesztett weboldalon tudja megtekinteni és rendszerezni.

Az alábbi dokumentumban bemutatom a rendszer technológiai hátterét, a szükséges rész egységek felépítését és azok megvalósítását. Rálátást biztosítok a rendszer működésére, jelenlegi felhasználási módjaira, valamint rövid kitekintésben a lehetséges bővítési eljárásokat és egyéb felhasználási lehetőségeket is bemutatom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.