Mezőgazdasági portál fejlesztése ASP.NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet széleskörű elterjedése nyújtotta gazdasági lehetőségeket még nem minden iparág ismerte fel teljes mértékben. Magyarország előnyös földrajzi elhelyezkedése mindig is kedvező termelési mutatókat eredményezett agráripari területeken, ami a mai napig a gazdaságra is pozitív hatással van. A mezőgazdasági kereskedelmi megegyezések jelentős része ma is személyes találkozások útján jön létre.

Szakdolgozatommal az agráripari kereskedelem digitális térbe helyezéséhez nyújtok alapokat tetszőleges környezetbe könnyen integrálható Excel fájlokat kezelő szolgáltatással, valamint mezőgazdasági igényekre szabott aukciós rendszerrel.

A dolgozat első felében bemutatom a projekt alapjait adó nopCommerce elnevezésű ASP.NET-ben írt nyílt forráskódú e-commerce rendszert, valamint számos, olyan .NET-es világban elterjedt könyvtárat és technológiát – mint például a SignalR és az Entity Framework –, melyeket a fejlesztés során használtam.

A dolgozat második felében bemutatom a program alapját adó projekt felépítését, majd ismertetem az új szolgáltatások tervezési és implementációs lépéseit, valamint az azok során meghozott tervezői döntéseket és a felmerült komplikációkat is.

A dolgozat zárásaként az alkalmazás potenciális továbbfejlesztési lehetőségeit ismertetem, valamint összefoglalom a munkám során szerzett általános tapasztalataimat, és a nopCommerce rendszer használatának pozitív és negatív következményeit is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.