Mezőgazdasági portál fejlesztése ASP.NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A 21. század elején már Magyarországon is elkezdtek foglalkozni az agrárium digitalizációjával és a precíziós gazdálkodással. Mivel az ország mezőgazdasági adottságai átlag felettiek, elengedhetetlen a korszerűsítés ezen gazdasági ágazatban, ha a termelés minőségében és mennyiségében fel szeretnénk venni a versenyt Európa nagyjaival, hogy ismét mi lehessünk „Európa éléskamrája”. A precíziós módszerek alkalmazása akár 25 százalékkal is növelheti a termelési hatékonyságot, így egy adott termőterület hozama negyedével is emelkedhet.

Az AgrárPortál egy olyan összetett mezőgazdasági webportál, mely megkönnyíti a gazdálkodók munkáját. Lehetőséget ad nekik földterületeik regisztrálására, földben elhelyezett szenzorok és az általuk küldött adatok nyilvántartására, valamint biztosít egy webshop funkciót, ahol a gazdák meghirdethetik terményeiket és beszerezhetik a termeléshez szükséges kiegészítőket.

A szakdolgozatom során az utóbb említett online webshop funkcióval foglalkoztam, ezen belül is a termék, valamint a terméket forgalmazók megjelenítésével, valamint a vásárlás folyamatával a kosárba helyezéstől kezdve a kedvezmények alkalmazásain át, egészen a megrendelés véglegesítéséig. A megvalósított funkció érdeme, hogy a gazdálkodók és vásárlók egy több órát igénybe vehető egyeztetési folyamatot helyettesítsenek néhány kattintással az interneten.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.