Mezőgazdasági portál fejlesztése ASP.NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Magyarországon az agrár ipar jelentős technikai lemaradásban van a világszínvonalhoz képest. A fejlettlenségnek köszönhetően a kis és közepes gazdaságok nem megfelelő áron jutnak hozzá a termeléshez szükséges eszközökhöz és nem kapnak megfelelő árat a terményeikért. Az információ és tudás áramlása is lassan halad, így nehezen tudnak versenyezni a több tudással rendelkező nyugati konkurenciával.

Munkám során egy agráripari portál fejlesztésében vettem részt, aminek a célja a probléma megoldása és az iparág felzárkóztatása. A felhasznált technológiák megismerését követően, elkészítettem a portál egyes részeit. Az architektúra ismertetése után bemutattam az általam elkészített funkciók tervezési folyamatát és implementációját. Az elkészült alkalmazás lehetőséget biztosít agrár termékek vásárlására, kereskedésére és aukciójára. A gazdák tájékoztatást kapnak a legfrissebb szakmájukat érintő hírekről és lehetőségük van egymás közt a tudás megosztására blogok formájában.

A portálnak köszönhetően a magyar kis- és közepes gazdaságoknak egy olyan eszköz került a kezükbe, amivel már fel tudnak zárkózni a nemzetközi színvonalhoz. A gazdák mostantól biztosak lehetnek abban, hogy a gazdasági érdekeik teljesülnek és igazságos áron tudják értékesíteni a terményeiket, beszerezni az eszközeiket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.