Microservice architektúrán alapuló, felhőbe integrált Smart Home platform fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az elmúlt évek egyik legdivatosabb tervezési mintája a webes alkalmazásfejlesztésben a microservice. Olyan híres szolgáltatások épülnek rá, mint például a Netflix és már számos IT cég is elkészítette a saját implementációját. Az architektúra lényege hogy az üzleti logikát több, egymástól független részre bontjuk fel, aminek rengeteg előnye van. A fejlesztési munkák nagy részre párhuzamosítható lesz és az egész rendszer jobban skálázhatóvá válik.

Az Internet of Things kifejezés szintén napjaink egyik leggyakrabban emlegetett kifejezése. Definíció szerint a dolgok internete egy hatalmas, internetre kapcsolt fizikai eszközök hálózata. Segítségükkel távoli eszközöket monitorozhatunk vagy akár irányíthatunk.

A szakdolgozat célja a microservice és MVC architektúrák megismerése, majd egy olyan felhős web alkalmazás fejlesztése ahol a begyűjtött információkat a gyakorlatban is hasznosítani tudom. A feladat egy felület kialakítása ahol IoT eszközöket lehet konfigurálni és az általuk szolgáltatott adatokat monitorozni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.