Microservices architektúrájú csoportos étkezés szervező alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Jánoky László Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években megfigyelhető technológiai mozgalmak egyik jelentős hajtóereje a felhő alapú informatika. Rengeteg nagy elérésű rendszer költözik a felhőbe, illetve újonnan létrejövő szolgáltatások is a felhőt szem előtt tartva készülnek, a költségek és az erőforrástervezés könnyedsége miatt. A könnyedséget adja a rendelkezésre álló erőforrások futás idejű méretezésének a lehetősége, illetve a használat alapú előfizetés, a hagyományos fix költségű beruházásokkal szemben.

Az ilyen rendszerek biztosította lehetőségek hatással vannak a szoftver teljes életciklusára, a tervezéstől az üzemeltetésig, ezért új és hatékony technikák használatára van szükség. A szakdolgozatom igyekszik bemutatni az említett életciklust modern alapokon kezelve, vagyis egy olyan alkalmazás létrejöttét vizsgálni, ami az elejétől kezdve felhő alapú üzemeltetésre lett tervezve.

A szakdolgozat Microservice architektúrájú csoportos étkezésszervező alkalmazás létrejöttén keresztül vizsgálja az imént említett lépéseket. Az alkalmazás reaktív fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez szükséges Continuous Delivery és infrastruktúra megoldások is tárgyalásra kerülnek a már működő rendszer verifikációja és teljesítménymérése mellett.

Cél egy felhőben natív, könnyen fenntartható és bővíthető alkalmazás elkészülte, amely a szerver mind horizontális, mind vertikális skálázódását kitűnő módon kezeli.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.