Microsoft Dynamics NAV és az on-PLAN finomprogramozó rendszer integrálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomadolgozatom során kitűzött célom, két rendszer integrációja volt. Egy gyártások tervezésére és ütemezésére is alkalmas ERP (Enterprise Resource Planning) rendszer, és egy a már legenerált gyártási rendelések finomprogramozását megvalósító szoftver között. Az ERP rendszer közül a Microsoft Dynamics NAV 2013-as verzióját használtam (későbbiekben: Navision), míg az integrálni kívánt szoftver az on-PLAN rendszer.

Feladatom első lépéseként a Navision gyártáshoz szükséges moduljainak megismerése volt a cél. Olyan gyártástervezési folyamatok megvizsgálására volt szükségem, melyek a gyakorlati használat során tipikusan felmerülnek. A gyártások módosításával megismerhettem a rendszer által nyújtotta lehetőségeket.

Második lépésként a finomprogramozásra is alkalmas on-PLAN rendszer sajátosságait és az általa megvalósítható tervezési lehetőségeket ismertem meg. A különböző táblák és adataik megvizsgálásával körvonalazódtak az integrációhoz szükséges elemek.

A két program kommunikációjának megvalósításához webszervizes megoldást használok. A szervizek a Navison rendszerben kerülnek definiálásra, melyet a tervező rendszer hívhat fel a megfelelő pillanatban. A megvalósult kapcsolat után a küldött adatok tesztelésére majd az esetleges hibák javítására is figyelmet fordítottam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.