Mikrocenzus alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomban a már létező Mikrocenzus alkalmazásról írok, amellyel a népszámlálás kérdőíveinek internetes megjelenítése és kitöltése lehetséges. Részletezem a használt technológiákat, majd a rendszer funkcióit és működését. Többek között kitérek a JavaSE (Java Standard Edition) és JavaEE (Java Enterprise Edition) nyelvekre, az MVP (model-view-presenter) architektúrára, a GWT (Google Web Toolkit) keretrendszerre és a kérdőívek felépítésére, részeire és arra, hogy ezek a részek hogyan kapcsolódnak egymással.

A Mikrocenzusban felvett kérdőív modellek ez idáig kódból (Java nyelven) voltak módosíthatóak. Az én feladatom egy olyan alkalmazás fejlesztése, amely segítségével grafikus felületen összerakhatók a kérdőív modellek, valamint betölthetők a Mikrocenzus megjelenítő moduljába. A dolgozatom bemutatja az újonnan fejlesztett kérdőívsablon szerkesztő, web alapú alkalmazás funkcionális követelményeit, üzleti folyamatait és alapvető metódusait. Ismertetem a rendszer architektúrájának és designjának tervezését, kiemelt hangsúllyal a szerkesztő képernyőfolyamára, melynek részeit képernyőosztályok szintjén részletezem.

Ezen kívül bemutatom a logikai architektúrát, definiálva az alkalmazás rétegeit és a köztük lévő kapcsolatokat. Az adatbázis tervezés szintén része a dokumentumnak. A végső állapot egy működő alkalmazás, mellyel létrehozhatók, szerkeszthetők, másolhatók, lezárhatók, menthetők és megtekinthetők a kérdőívsablonok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.