Mikrofluidikai csatornák falainak fémezési lehetőségei LTCC hordozóban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Eszter Edit
Elektronikai Technológia Tanszék

Az utóbbi évtizedekben a mikrofluidika, az elektronikai gyártástechnológia és ezen belül az alacsony hőmérsékleten kiégethető kerámiák technológiája is rohamos fejlődésen esett keresztül. A kutatók számos problémával találták szembe magukat a felsorolt tématerületek mindegyikén, melyeknek megoldása során rengeteg hasznos, az emberiség számára értékes termék és megoldás született. Szakdolgozatomban e három tématerület kapcsolódik össze, melyekben a máig elért eredmények mind szükségesek voltak ahhoz, hogy a munkám megszülethessen.

A szakdolgozatomhoz először az előbbiekben felsorolt tématerületeken végeztem irodalomkutatást, nagy hangsúlyt fektetve azokra a területekre, melyeknek az eredményeit későbbi, önálló munkám során használnom kell. Ezeknek legtöbbje az alacsony hőmérsékleten kiégethető kerámia technológiához kapcsolódott, de a végső cél eléréséhez a többi terület eredményei is nélkülözhetetlenek voltak.

Önálló munkám során megterveztem és létrehoztam egy eltemetett mikrofluidikai struktúrát alacsony hőmérsékleten kiégethető kerámia és kerámia vastagréteg hordozók segítségével, melynek belső falát fémeztem és küvettaként való alkalmazását teszteltem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.