Mikrokontroller alapú multifunkciós beágyazott mérőkártya fejlesztés HMI interface-el

OData támogatás
Konzulens:
Futó András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A piacra kikerülő elektromos eszközök, ebben az esetben a videokamerák gyártás előtt és után is több féle tesztre szorulnak. Különféle speciális körülményt, például kritikus elektromos helyzeteket is el kell viselniük. A validáláshoz szükséges teszteket a nemzetközi szabványok (pl.: ISO16750-2, LV124) írják elő. A tesztmérnököknek minden egyes pontot – a termék vásárlóival egyezteteve – végre kell hajtaniuk. Nagy segítséget jelent a tesztek automatizált futtatása.

Ezen dolgoznak a Bosch mérnökei. A cél egy moduláris automatizált elektromos validációs mérőtorony (AEV2 – automated electronic validation) megépítése, ami mind hardveres, mind szoftveres kihívásokat jelent az eszközön dolgozók számára.

A hallgató feladata az AEVv2.0 HMI (Human Machine Interface) kártya megvalósítása. Ez segít a mérőtornyot felhasználó tesztmérnöknek, hogy gyors információt kapjon a futó folyamatok aktuális állapotáról. A feladat magában foglal hardvertervezést, méréstechnikai problémákat, hardverélesztést és szoftveres fejlesztést is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.