Mikrokontrolleres hőnyomtató vezérlőegység fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kiss Domokos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A legtöbb üzletben találkozhatunk elektronikus pénztárgéppel, hiszen az eladóknak nyugtát kell adniuk minden vásárlásról. Ezeknek része egy nyomtató egység, ami egyre gyakrabban külön modulként kerül kialakításra. Így nemcsak a hagyományos, csak számgombokkal rendelkező pénztárgépek alkalmazására nyílik lehetőség, hanem akár számítógéphez is lehet csatlakoztatni a nyomtatóegységet, lehetővé téve az összetettebb pénztári szoftverek alkalmazását.

A feladatom célja volt, hogy a Conet Kft. keretei között egy ilyen különálló nyomtatóegység vezérlőáramkörét megtervezzem. A hőnyomtató modul adott, típusa Seiko LTPF347.

A projekt egy előző verziójú vezérlőkártya élesztésével és tesztelésével kezdődött. Miután kiderült e panel néhány hibája, valamint új igények is előkerültek, indokolttá vált az új terv elkészítése.

Elkészítettem az áramkör kapcsolási rajzát az eddigi hibák és igények figyelembevételével, ezután a nyomtatott áramkör tervezésével folytattam. Az előző vezérlőkártyára írt firmware-t úgy valósítottam meg, hogy könnyen átültethető legyen az új tervbe. Az új vezérlőáramkör fizikai megvalósítása az alkatrészbeszerzés és a nyomtatott áramkör gyártásának elhúzódása miatt sajnos nem készült el időre.

A dolgozatot az elvégzett munka összefoglalása és a továbbhaladási lehetőségek felvázolása zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.