Mikrokontrolleres riasztó rendszer tovább fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A jelenlegi projektem, az önálló laboratorium keretein belül készült mikrokontrolleres riasztó rendszer fejlesztése, hiányosságainak javítása.

A rendszernek két modulja van amiket AtMega328p-pu mikrokontrollerek vezérlik. Az egyik modul mesterként működik, fogagya a slave modul jeleit és fenntartja a kapcsolatot felhasználóval egy LCD kijelző segítségével, illetve egy Windows alkalmazáson keresztül. A slave eszkőz pedig érzékelőket tartalmaz.

A kommunikáció 2-2 adó-vevő RF modul segítségével történik. A modulok 1000 bit/s sebességgel tudnak kommunikálni egymással, maximum 10 méteres távolságon.

A fejlesztés, a rendszer következő részeit érintette:

RSA titkosítás: a jelenlegi rendszer nem rendelkezik titkosítási protokollal, ami biztonsági rendszerek esetén nélkülözhetetlen.

Jelenleg egyetlen slave modul vezérlésére képes a mester modul, így az egyszerre irányítandó modulok számát 3-ra szeretnék bővíteni, így lesz egy szenzorokat kezelő modul, ami képes a behatolás tényét jelezni,illetve egy beavatkozó szerveket kezelő ami a mester által küldött üzenetek alapján képes egy léptetőmotor kezelésére, és egy ethernet csatlakozó modul ami több mesterhez is tartozhat, és az általuk küldött adatokat feltölti a hálóba. illetve egy beavatkozó szerveket kezelő modul ami a mester által küldött üzenetek alapján képes egy léptetőmotor kezelésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.