Mikrokontrolleres vezérlőegység fejlesztése RoboCup SSL robothoz

OData támogatás
Konzulens:
Kiss Domokos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A RoboCup egy nemzetközi robotfoci verseny, mely 1997 óta minden évben megrendezésre kerül. Célja, hogy számos területen elősegítse és ösztönözze a kutatási tevékenységeket. A hivatalos célja pedig, hogy a 21. század közepére egy teljesen autonóm humanoid robot csapat, a FIFA szabályait betartva legyen képes legyőzni az akkori foci világbajnokság győztes csapatát. A verseny több kategóriában kerül megrendezésre a szoftveres szimulációtól a kerekeken guruló platformokon át egészen a humanoid robotokig. Az egyre bonyolultabb feladatot jelentő kategóriák egyre több problémakör megoldását igénylik, egyre nagyobb kihívások elé állítják a versenyzőket.

A szakdolgozat keretében egy, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken korábban fejlesztett, Small Size League kategóriába sorolható kisméretű robot meglévő prototípusának a továbbfejlesztése volt a cél. Ebben a csoportban csapatonként 6 azonos kialakítású robot vesz részt. A csapaton belüli mozgást egy központi számítógép felügyeli, míg a csapattagok feladata, hogy végrehajtsák a kapott utasításokat emberi beavatkozás nélkül.

A dolgozat célja egyrészt a meglévő robot hardverének az újratervezése volt a korábbi verzió hibáinak figyelembevételével, és új funkciók hozzáadásával. Másrészt pedig cél a szoftver újraírása, valamint alacsony szintű szabályozók implementálása a kerekek független, illetve a robot összehangolt sebességszabályozására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.