Mikroprocesszoros hajtásrendszer tervezése villamos motoros versenyautóhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balázs Gergely György
Villamos Energetika Tanszék

Jelen dolgozat villamos autók vontatási inverterének tervezéséhez szükséges alapismereteket és lépéseket mutatja be, egy gyakorlati példán keresztül. A dolgozatban megtervezésre kerülő inverter az egyetemen futó kerékagymotoros versenyautó projektben kerül felhasználásra.

A dolgozatban röviden bemutatom a versenyszabályok inverterre vonatkozó megkötéseit, majd ismertetem a már meglévő és a támogatásban igényelt, de még meg nem kapott alkatrészeket, valamint ezeken felül a főbb egységeket, mint az akkumulátor csomagot, a motorokat és a versenyautót. Továbbá ismertetésre kerül a csapat által meghatározott irányelveket és megkötéseket.

A peremfeltételek ismertetése után részletesen bemutatom a gyengeáramú és erősáramú részegységek megvalósítási lehetőségeit, valamint a lehetséges szabályozásokat. Ezek közül az optimálisakat kiválasztva a rendszerterv elkészítést is bemutatom.

A rendszerterv alapján a részegységek méretezését és tervezését kerül a sor melynek folyamán előáll az elvi kapcsolási rajz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.