Mikroprojektor alkalmazásának lehetősége mobiltelefonokban

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban a technológia virágkorát éljük. A fejlődés nem csupán gyors, de egyre gyorsul. Ez remekül megfigyelhető a mobiltelefonokon is; a kezdetben utazótáska méretű készülékek mára tenyérméretűvé zsugorodtak, miközben a funkciók száma jelentősen nőtt.

A mobiltelefonok piaca óriási; 2011-ben közel 6 milliárd volt az aktívan használt mobiltelefonok száma a világon, mely az Ericsson szerint 2017-ben eléri a 9 milliárdot[1]. Egy ekkora piacon egy megfelelő innovációval hatalmas bevétel érhető el.

A fejlődés természetesen a projektorokat sem kerüli el, egyre kisebbek és egyre nagyobb teljesítményűek lesznek méretükhöz képest. Mára képesek vagyunk annyira apró vetítőket gyártani, melyek akár a mobiltelefonokba is beépíthetőek anélkül, hogy a telefon súlya vagy mérete jelentősen megnőne.

Szakdolgozatomban a mobiltelefonok fejlődését, illetve a fejlődés egy lehetséges következő lépcsőfokát, a mikroprojektorok alkalmazását, annak lehetőségeit vizsgálom meg. Felvázolok néhány lehetőséget, ezek közül kiválasztok egyet és elvégzem az alkalmazás fejlesztését. Értékelem az eredményeket, levonom a következtetéseket és javaslatot teszek a további fejlesztésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.