Mindmap jegyzetelő Metro stílusú alkalmazás készítése Windows 8-ra

OData támogatás
Konzulens:
Vajk Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témája egy Windows 8 Metro stílusú alkalmazás készítése. Az alkalmazás készítése során a cél, hogy egy a felhasználók számára is használható mindmap jellegű jegyzetelő alkalmazást tervezzek és készítsek, amit később a Windows Store-ba is lehet publikálni.

Az alkalamzás tervezésének első lépésében specifikálom, pontosan meghatározom a fontosabb funkciókat. Ezeket a funkciókat kell az alkalmazás későbbi részében implementálni. A következő funkciókat fogom specifikálni: Mindmap megjelenítés, Panned navigáció, Drag&Drop, Connection, Elem kijelölése, Importálás, Exportálás, Undo/Redo, Keresés, Megosztás, Nyomtatás. A tervezés következő lépésében az implementáláshoz szükséges kutatómunkát fogom elvégezni. Ennek során felmérem a különböző platformokon meglévő alkalmazásokkal rendelkező konkurenciát, megismerkedek a Windows 8 platform lehetőségeivel és utána nézek, hogy a specifikált funkciók megvalósításához létezik-e valamilyen könnyen használható külső komponens. A tervezési folyamat harmadik lépésében az előző részekben megismert platform és a funkciók alapján egy felsőbb szintű architektúrát határozok meg és ismertetem annak működését. Ez az architektúra fogja a megvalósítási fázis keretét adni.

A részletes megvalósítás fázisában a már specifikált funkciókat fogom implementálni az architektúrának megfelelően. A szakdolgozatban a megvalósítás folyamatát és működését ismertetem sok esetben kódrészletekkel alátámasztva.

Egy alkalmazás nem teljes, ha teljesítményéről nem győződünk meg mérésekkel. Ennek megfelelően az alkalmazás teljesítményének mérése fejezetben az alkalmazás különböző komponenseinek teljesítményéről mérésekkel fogok meggyőződni. Ismertetni fogom a mérési eljárást, a mérési eredményeket, illetve az eredményekből következtethető összefüggéseket.

Az alkalmazás egy felhasználói leírását is elkészítem, ami a felhasználók számára mutatja be, hogyan kell az alkalmazás különböző funkcióit használni és azoktól milyen eredményeket várhat el a felhasználó. Az utolsó fejezetben pedig összegzem a szakdolgozatot és vázolom a további fejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.