Mintaillesztő algoritmusok vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mintaillesztő algoritmusok feladata egy adott minta előfordulásainak megkeresése egy adott szövegben. Bár a feladat elsőre egyszerűnek hangozhat, nagyméretű szövegek esetén futásidőben és memóriahasználatban is kihívást jelent. Különböző megközelítések léteznek a feladat megoldására, ezek közül két igen eltérő megoldást vizsgálunk meg.

A technológia fejlődésének jelenlegi irányát követve az algoritmusok párhuzamosítási lehetőségeit is megvizsgáljuk, és mind a két algoritmus esetén párhuzamos megvalósítást is mutatunk.

Mind a két mintaillesztő megoldás esetén a megvalósítást elkészítjük négy különböző programozási nyelven, és a különböző implementációk esetén összehasonlításra kerül a futásidejük, a memóriaigényük, és a párhuzamosításból adódó sebességnövekedésük is.

Végül pedig az elkészült implementációkat összefogjuk mintaillesztő keretrendszerré, melynek fő célja az, hogy más projektekben egyszerűen és kényelmesen újra felhasználhatóak legyenek ezek a megvalósítások, akár a mintaillesztő algoritmusok különösebben beható ismerete nélkül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.