Mit? Mikor? Hol? - Helyfüggő feladat nyilvántartó webalkalmazás mobil támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Adott idő alatt a legtöbb feladat elvégzése és a teendők elvégzésének megfelelő sorrendje örökzöld téma. Az elintézendő dolgok tárolása adja a kisebb részét a hatékony időbeosztás tervezésének. Nagy segítséget emellé az adhat, ha bármikor lehetőség nyílik megtekinteni, hogy egy adott tartózkodási helyen illetve annak a környékén mi mindent lehetséges elintézni egy látogatás alkalmával.

Erre a problémára jelenleg szinte minden számítástechnikai platformon találhatunk valamiféle megoldást, a legegyszerűbb listáktól és emlékeztetőktől kezdve a komplex vállalati megosztott naptárakig. Ezek között a megoldások között a szinkronizáció bajos (nehézkes) lehet illetve a feladatokhoz tartozó helyszínek térképes vizualizációjának támogatása egyelőre még nem népszerű.

A szakdolgozatnak célja létrehozni egy több platformos feladat nyilvántartó rendszert, amelynek használatával megoldott a naprakészség a különböző eszközök között, illetve képes megjeleníteni a feladatok helyszíneit is.

A platformtól való független használatot az alkalmazás weben való elérhetősége adja, hiszen – a dolgozat írásának időpontjában – a mobilinternet magas penetrációjának köszönhetően rengeteg eszköz számára vált elérhetővé webes alkalmazás megjelenítése.

Természetesen ezek a célok rengeteg kihívást és követelményt hoznak magukkal. Ahhoz, hogy eszközök széles skáláján ténylegesen használható legyen az alkalmazás, a webes szabványok szigorú követése szükséges, illetve tervezéskor és implementációkor kiemelten figyelembe kell venni a korlátozott méretű kijelzővel rendelkező mobil eszközök adottságait.

A dolgozat során bemutatásra kerülnek az alkalmazás elkészítéséhez felhasznált technológiák, az alkalmazás részletes specifikációja, a tervezői döntések, az adatbázis szerkezetének tervezése, a felület kialakításának a lépései illetve magának az alkalmazásnak az implementációja és funkciói.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.