Mobil alkalmazás fejlesztése hallgatói adminisztrációs portálhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az interneten egyre több olyan szolgáltatás van, ami rendelkezik kapcsolódó mobil alkalmazással. Ezek általában a szerveren tárolt adatok felhasználásával egy kellemesebb használati élményt nyújtanak a felhasználónak, mint ha a mobil telefon böngészőjén keresztül használná a szolgáltatást. Ezért egy létező szolgáltatáshoz elég gyakran előfordul, hogy kell egy mobil alkalmazást készíteni.

A dolgozatomban ennek egy konkrét példáját mutatok be. Először egy Django nyelven készített hallgatói adminisztrációs portált kibővítettem REST API-val. Ezután erre a REST API-ra építettem egy Android mobil alkalmazást, ami az adminisztrációs portál feladatainak egy részét megvalósítja.

A dolgozat elején a használt technológiákat mutatom be, amik a szerveren és a kliensek futnak, és amik a kettő közötti kommunikációt lehetővé teszik. Azután az alkalmazásom felépítését részletesen ismertetem, felhasználói és programozói szempontból. Végül az leírom, hogy milyen módon történt az alkalmazás tesztelése és hogy milyen továbbfejlesztési lehetőségeket látok a rendszerrel kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.