Mobil alkalmazás tömegrendezvények felügyeletéhéz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Vilmos
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban a tömegrendezvények felügyeletére használt megoldások nem képesek megfelelő mennyiségű és minőségű információt nyújtani a szervezőknek, és emellett nem is használnak ki minden lehetséges, legújabb technológia által nyújtott lehetőséget.

Ezért az általam készített alkalmazás az egyre szélesebb körben elterjedt okostelefonokat, és a részüket képező helymeghatározó rendszert használja fel arra, hogy az egyének mozgásáról gyűjtsön névtelen adatokat.

A rendszer így egy rendezvényen belül képes a kisebb területi egységekről az ott tartózkodók mozgása alapján a tulajdonságait jelenteni, mint például azt, hogy mennyire telített, vagy hogy az emberek mozgása mennyire szabad.

Emellett figyelmeztet, ha egy kisebb egységen az egyének haladásának vizsgálatából arra következtet, hogy ott az emberek mennyisége problémához vezethet.

Ezt a fajta előrejelzést pedig a rendszer a tömegdinamizmusok fizikai leírására alapozva adja.

Ehhez én egy adatokat gyűjtő és feldolgozó, könnyen külső alkalmazásba építhető könyvtárat terveztem okostelefonokra, és implementáltam az egyik népszerű platformra egy a tesztelést elősegítő alkalmazással együtt.

Az elkészült programot éles teszteknek vetettem alá.

Az eredmények igazolták, hogy a szabadtéri tömegrendezvényekre megfelelő pontosságú adatokat képes a szükséges gyorsasággal szolgáltatni egy központi szervernek, ami képes a kapott adatokból a szervezők számára értelmezhető információt szolgáltatni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.