Mobil elektronikus aláíró alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Buttyán Levente
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az informatika számos módon képes megkönnyíteni az életünket, a mobil eszközök elterjedésével a technológiai vívmányok mindenki számára könnyen elérhetővé váltak. Az okostelefonok az élet szinte minden területén segítségünkre lehetnek, így hivatalos ügyeink intézésében, hitelesített dokumentumok létrehozásában, ellenőrzésében is. Magyarországon elektronikus aláírás létrehozásához és az aláírt dokumentumok kezeléséhez magánszemélyek és vállalatok rendszeresen használják a Microsec zrt. megoldásait, többek között az e-Szignó szoftvert és az e-akta formátumot. Az e-Szignó azonban még nem érhető el mobil eszközre.

Az általam készített szoftver elérhetővé teszi az e-Szignó legfőbb funkcióit Android operációs rendszerrel rendelkező eszközökön. Az alkalmazás a web-Szignó szolgáltatásra támaszkodva képes e-akták létrehozására, módosítására, dokumentumok kezelésére, valamint a PassBy[ME] aláírási megoldását integrálva e-akták elektronikus aláírására és az aláírások ellenőrzésére.

Az alkalmazás segítségével elvégezhetők a legfontosabb e-aktával kapcsolatos műveletek, de még számos továbbfejlesztési lehetőséget rejt magában. A későbbiekben szükség lehet további web-Szignó funkciók megvalósítására és a felhasználói felület ergonomikusabbá tételére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.