Mobil eszközök múzeumpedagógiai alkalmazása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomadolgozatom célja, hogy bemutassa egy mobilalkalmazás elkészítését egy múzeum számára, amelyet a múzeumba látogatók fognak használni.

Dolgozatomban tisztázom a múzeumpedagógia fogalmát, valamint bemutatom a múzeummal és más beszállítókkal (pl. grafikus) való együttműködés kihívásait, illetve az általam alkalmazott megoldásokat elemzem, amiket a közös munka során használtam.

Jelentős része a munkámnak az Android alapú szoftverfejlesztésről szól. A cél az volt, hogy több technológiát megvizsgálva, kipróbálva ki tudjam választani a fejlesztéshez leginkább alkalmas eszközöket.

Fontosak tartom a szoftver leszállítás során a megfelelő minőséget is. Dolgozatomban ezért nagy szerepet kap a minőségbiztosítás, melyeket automatizált unit tesztekkel valósítottam meg, és a minőségellenőrzés, amit UI tesztekkel oldottam meg, figyelembe véve itt is a minél jobb automatizáltságot.

Az elkészült alkalmazás továbbfejlesztési lehetőségei nagyon változatosak. A dolgozatom végén a különböző irányok és azok előnyei, hátrányai mind üzleti, mind technológiai oldalról bemutatásra kerülnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.