Mobil eszközökre optimalizált adminisztrációs webalkalmazás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A különféle mobileszközök elterjedésével ma már szinte alapkövetelmény, hogy egy webre szánt alkalmazás optimálisan jelenjen meg az egyes készülékeken. Az átlagfelhasználó egyre több időt tölt mobil eszközén, így üzleti szempontból is előnyösebb, ha fejlesztés során nem csak az asztali böngészőben való megjelenítést vesszük alapul.

A reszponzív web design (RWD) a weboldal eltérő kijelző méretekhez való adaptálódását hivatott megoldani. Diplomatervezésem során ezzel a koncepcióval ismerkedtem meg és hatékonyan alkalmaztam egy adminisztrációs webalkalmazás elkészítése során.

Az alkalmazás témájában a helyalapú mobil hirdetéshez kapcsolódik. Adminisztratív felületet nyújt mobil kampányok létrehozására és azok későbbi menedzselésére.

A projekt a jelenleg legnépszerűbb frontend JavaScript keretrendszerben, AngularJS-ben készült, amely mögött nagy közösség áll és kiváló dokumentációval rendelkezik.

A fejlesztésen túl elvégeztem az elkészült webalkalmazás E2E (End-To-End) tesztelését, valamint többféle eszköz segítségével értékeltem működését teljesítmény szempontjából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.