Mobil készülékkel irányítható kapcsolórendszer tervezése WiFi támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai felgyorsult, modern világunkban egyre nagyobb teret kapnak a SmartHome alkalmazások, melyek lényege, hogy otthoni eszközeinket, berendezéseinket egy központi egységről tudjuk vezérelni, irányítani.

Diplomatémámban egy már korábban elkészített hardver funkcióit egészítettem ki Interneten keresztüli vezérlés lehetőségével. Elkészítésre került a hardver funkcionalitását nagyfokúan kihasználni képes szoftvercsomag is.

Elsőként leírom mi inspirált az eszköz illetve szoftver elkészítésére, majd ismertetem a velük szemben támasztott követelményeket. A hardverrel történő kommunikáció fontos csatornája a Bluetooth. Ezt a fajta kommunikációt az Android operációs rendszert futtató telefonunkról végezzük, így az irodalomkutatás fejezetben a Bluetooth kommunikáció részletesen bemutatásra került, illetve ebben a fejezetben indokolom meg a mobilplatform kiválasztását is. Ezután a felsőszintű architektúra tervezése következett melyet a megvalósítás pontos menete követ. Ráadásként elkészítésre került egy böngészőből használható felület is. A következő fejezet felhasználói leírást tartalmaz. A dolgozat utolsó fejezete összefoglalást nyújt, illetve megmutatja a lehetséges továbbfejlesztési irányokat is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.