Mobil kliens és felhasználói felület tervezése és megvalósítása helyfüggő szolgáltatáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Készülő ingatlanhirdetési portál helyfüggő alkalmazásának elkészítése Android operációs rendszerrel rendelkező mobil eszközökre

Napjainkban az okostelefonok az áruk rohamos csökkenésének köszönhetően a korábbinál nagyobb közönség számára váltak elérhetővé. Emellé a mobilinternet is megfelelően gyorssá és megfizethetővé vált, így az emberek egyre több ügyet intézhetnek mobiltelefonjuk segítségével. Mindezek következtében a helyfüggő szolgáltatásokat nyújtó szoftverek iránti igény is megnőni látszik.

Szakdolgozatomban egy fejlesztés alatt álló ingatlanhirdetési portálrendszerhez illesztek kliensalkalmazást, aminek segítségével a portálon is elérhető és egyéb, azon technikai okokból nem megvalósítható plusz funkciók állnak majd rendelkezésére az ingatlant vásárolni vagy bérelni szándékozó személyek részére. A bővebb funkciók a készülékek mobilitására és a bennük található helymeghatározó rendszerekre épülnek majd. Az alkalmazásban egy térképes modul is helyet kap majd, aminek segítségével a felhasználót tájékoztatni tudom például a közelben számára érdekes ingatlanokról is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.