Mobil megoldás bevezetése terepi munkavégzés támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomatervem témája a Mobil megoldás bevezetése terepi munkavégzés támogatására. A témán egy olyan projekt keretein belül dolgoztam, amelynek célja a meglévő Eszközmenedzsment és Munkairányítást támogató rendszer (IBM Tivoli MAXIMO) bizonyos funkcióinak mobil eszközre való kiterjesztése volt. Irodalomkutatást végeztem, melynek során megismerkedtem a piacon elérhető terepi munkavégzésre alkalmas mobilszoftverekkel, feltérképeztem előnyeiket, hátrányaikat. A Syclo SMART Mobile Suite alkalmazás kiválasztása után elvégeztem a szükséges telepítéseket és konfigurációkat, így előállítva egy olyan környezetet, amelyben a Syclo Work Manager alkalmazásának fejlesztése és tesztelése elvégezhető. Az alkalmazás képes integráltan együttműködni a központi rendszerrel és széles funkcionalitása miatt számos olyan vállalati folyamatot fed le, amelyet korábban csak a központi rendszerben lehetett elvégezni.

A feladatom jelentős hányadát egy munka végrehajtási folyamat megtervezése és implementációja tette ki. A munka végrehajtási folyamat lépései lefedik egy távvezetéki állapotfelmérés során végrehajtandó feladatokat, melyeknek jelentős részét a mobil alkalmazáson kell elvégezni. A MAXIMO rendszerben elvégzett konfigurációk és a SMART Mobile Suite mobil alkalmazásba fejlesztett új funkciók után az alkalmazással lehetőség van a felmérés során az eszközökhöz kapcsolódó különböző mérések és állapotadatok rögzítésére, illetve a folyamat végén a terepen rögzített paraméterek az alkalmazásból a központi eszköznyilvántartó rendszerbe való visszaküldésére.

Az általam tervezett új munka végrehajtási folyamat és a kapcsolódó fejlesztések lehetővé teszik a munka hatékonyságának növelését, gyorsabbá és egyszerűbbé tételét, mindezeket költséghatékony módon.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.