Mobil multiplatform kupongeneráló rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok elterjedésének köszönhetően az emberek már nem csak telefonálásra használják a mobiltelefonjukat, hanem személyes eszközként tekintenek rá.

A telefonokba integrált NFC chipeknek köszönhetően a mobil eszközökön is megjelent az érintés nélküli fizetés lehetősége, így a mobilokon már mindennapi pénzügyi tranzakciókat is intézhetünk. A beépített digitális pénztárca alkalmazás (wallet) képes az eddig pénztárcákban hordott bankkártyák, hűségpontok, kuponok, közlekedési- és belépőjegyek és még sokféle irat tárolására, helyettesítésére. Az áttörés ugyan még várat magára, de a cégek már kezdik felismerni a „digitális pénztárca” nyújtotta előnyöket.

A szakdolgozatom célja egy olyan rendszer tervezése és fejlesztése, amely képes különböző típusú kuponokat generálni az összes népszerű mobilplatformra (iOS, Android, Windows Phone). A rendszer segítségével előállított elemek a telefon integrált pénztárca alkalmazásába telepíthetők és felhasználhatók. A rendszer egyszerű, könnyen kezelhető felületet biztosít a csomagok elkészítéséhez. A vásárlók a telepített kuponjaikat QR kód és NFC segítségével tudják érvényesíteni.

Egy ilyen rendszer fejlesztése és megléte nagyon hasznos tud lenni, hiszen a különböző cégek számára gyorsan és egyszerűen lehet kuponokat generálni. Egy olyan világban, ahol már mindenki okostelefont használ a cégek is vonzóbbá válhatnak a fogyasztók számára, ha a különböző marketing kampányokba, akciókba a felhasználók személyes eszközeit is bevonják.

A kuponok generálásához egy ASP.NET MVC webes felület a felelős, hogy könnyen együtt tudjam használni a JavaScript, a rendelkezésre álló .NET-es osztálykönyvtárokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.