Mobil üzleti alkalmazások fejlesztése és összehasonlítása nativ és keresztplatform környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomban feltérképeztem egy mobilalkalmazás fejlesztési folyamatának különböző szakaszait, sajátosságait. A kutatómunka során külön kitértem a natív Android platform és a HTML5 platform tulajdonságaira, lehetőségeire. A munkám során külön figyelmet szenteltem az üzleti környezetben készülő alkalmazások egyedi követelményeire. Készítettem egy mobil megoldást egy elképzelhető üzleti feladatra.

A szoftvert egyaránt elkészítettem natív Android környezetben, valamint HTML5 platformon. Az üzleti követelmények kielégítésére az SAP által kínált mobiltechnológiák közül többet is áttanulmányoztam, bemutattam, kipróbáltam. Ezek segítségével sikerült egy olyan alkalmazás elkészítése, amely képes lenne megállni a helyét a szigorú vállalati követelmények mentén is.

Mindkét esetben kitértem a fejlesztés teljes folyamatának különböző részeire egészen a fejlesztőkörnyezet beállításától a programnyelvek sajátosságain át az elkészült alkalmazás performanciájának tesztjéig. Az egyes megoldások során törekedtem a platformok olyan szinten elmélyült megértésére, használatára, hogy abból messzemenő következtetéseket tudjak levonni.

A két elkészült alkalmazást részletesen bemutattam, kitértem a tervezés és fejlesztés során előkerülő döntésekre és a választott megoldásokra egyaránt. Miután a programok fejlesztését befejeztem, összehasonlítottam a két platformon végzett fejlesztési munkát, az eközben összegyűlt tapasztalataimat tematikusan részleteztem.

Dolgozatom végén összegeztem a félév során kialakult véleményemet a mobilfejlesztésről, valamint kitértem arra, hogy munkámat milyen irányba lehetne tovább folytatni, hogy az értekezés még pontosabb, még valósabb képet adjon ezekről a fejlesztési folyamatokról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.