Mobilalkalmazás és webszolgáltatás fejlesztése valósidejű adatgyűjtés támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok a piaci térhódításukkal és rohamos technológiai fejlődésükkel ma már megkerülhetetlen szereplői az informatika világának. Legyen szó akár egy belső eszközről, vagy végfelhasználóknak szánt publikus termékről, a mobilalkalmazásokban rejlő lehetőségeket bárhol kihasználhatjuk. Ezzel párhuzamosan olyan más területek is a termékfejlesztés mindennapjává váltak, mint a Dolgok Internete (IoT) vagy a különböző Big Data alapú rendszerek.

Bár ezen rendszerek összekapcsolása (mobilkliensek által gyűjtött adatok aggregálása és feldolgozása) logikus lépésnek tűnik, nagy méretben akár csak az adatok tárolása, de a sok kliens kezelése is nem triviális szerver oldali problémákat eredményez. Éppen ezért nem csak a kliens oldali rendszerek kapnak egyre nagyobb hangsúlyt, hanem a jól skálázódó, akár a világ különböző pontjain telepített szerver oldali rendszerek is.

Ezen koncepciók ötvözeteként diplomamunkámnak egy olyan rendszer tervezését és fejlesztését tűztem ki, amely napjaink technológiai követelményeinek megfelelve ad megoldást a fentebb említett problémákra. Munkám magába foglalja egy adatgyűjtő mobilalkalmazás, egy megjelenítésért felelős webalkalmazás, illetve az egészet összekötő szerver oldali alkalmazás lefejlesztését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.