Mobile felület készítése iskolai adminisztrációs rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomatervem iskolai adminisztrációs rendszerhez és közösségi portálhoz kapcsolódik. A rendszernek a következő célokat tűztem ki: a hagyományos, papíralapú napló kiváltása, az iskolai egyéb adminisztrációk támogatása, valamint a diákok, tanárok és szülők számára különböző közösségi funkciók biztosítása, amely nagymértékben megkönnyítené az iskola és a szülők közti kommunikációt.

A diplomatervem célja a rendszerhez egy olyan mobil eszközön futó felhasználói felület elkészítése, amely alkalmas az alapvető adminisztrációs feladatok és közösségi funkciók ellátására. A gyakori tanári funkciók kényelmesebben és helyhez nem kötve, akár tanórákon is elvégezhetőek.

Napjainkban elég sokfajta mobil készülék létezik, az ezekre történő fejlesztés sem egységes, ezért annak érdekében, hogy a különböző mobilfajtákon minél jobban működjön a programom, úgy döntöttem, hogy webes alapú megoldást célszerű készíteni. Viszont nincs minden iskolában vezeték nélküli Internet kapcsolat, így a minél rugalmasabb felhasználhatóság érdekében úgy gondoltam, hogy az alkalmazást offline működési funkciókkal is érdemes ellátni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.