Mobileszköz által vezérelt Bluetooth modul fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szalóki Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindennapi életünkben egyre nagyobb szerepet töltenek be az egyes vezeték nélküli technológiák. Ilyen a nagyon fiatal, azonban alacsony fogyasztásának és egyszerűségének köszönhetően máris széles körben használt és gyorsan teret nyerő Bluetooth Low Energy is. A szakdolgozatom keretében ezt a technológiát volt lehetőségem megismerni egy, a számítógép vezérlésére USB kapcsolaton át képes Bluetooth Low Energy modul hardveres és szoftveres tervezésén keresztül.

A szakdolgozat első felében bemutatásra kerülnek a megoldás során felhasznált kommunikációs technológiák – a Bluetooth Low Energy és az USB. Ezután a felhasznált alkatrészek kiválasztásának, illetve a kapcsolási rajz és a nyomtatott áramkör megtervezésének részletes ismertetése következik.

A szoftveres tervezés során először megvalósításra került a Bluetooth kommunikációt kezelő áramkör és az USB periféria vezérlése. Ezt követően elkészült egy, a modul működésének bemutatására szolgáló alkalmazásnak a mikrokontrolleren, illetve Android platformon futó része.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.