Mobilszolgáltatók számlázási interfészeinek automatikus tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverek életútjában nagyon fontos a tesztelés, legyen szó az alkalmazás forráskódjáról, vagy akár az alkalmazás által generált fájlokról. Ugyanis tesztelés nélkül hibás eredményt adhat a program, amire minél később derül fény annál nehezebb, illetve drágább a cégeknek ezt a hibát kijavítani.

A szakdolgozatom feladata egy Nokia Solutions and Networks (NSN) által készített belső felhasználású projekt kimeneti fájljának automatikus tesztelése. Emellett feladatom ennek a projektnek a teljes körű megismerése, a használat során fellépő hibák kijavítása, és új funkciók implementálása.

A tesztelés bevezetése közben nemcsak az eredeti alkalmazást kell kibővítenem, hanem meg kell ismernem a fájl teszteléséhez igénybevett egyéb alkalmazások használatát, és azt, hogy hogyan lehet ezeket az eredeti programból automatizáltan elindítani. Továbbá meg kell ismernem a teszteléshez készített virtuális szoftverkörnyezetet.

Ezek mellett készítenem kell egy új alkalmazást, aminek a segítségével elkészíthető egy elvárt kimenetet tartalmazó fájl. Ennek a segítségével összehasonlítás útján lehet a kimeneti fájlokat teljes körűen leellenőrizni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.