Modell alapú kódgenerálásra épülő autóipari fejlesztés, és annak tesztelése MIL, SIL, HIL módszerekkel

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Diplomamunkámban a model alapú szoftverfejlesztéssel, a kódgenerálással, a model és a genertált kód tesztelésével, és ezek automatizálásával foglalkozom.

Elemzem a különböző környezeteket, a model-in-the-loop, software-in-the-loop és hardware-in-the-loop teszteket, azok megvalósíthatóságát és használhatóságát a fejlesztés különböző fázisaiban.

Bár érintőlegesen foglalkozom az ASCET-tel és a Labview-val is, a fő téma a Matlab Simulink illetve a Targetlink, melyeket részletesen is elemzek.

Elkészítem egy adott autóipari termékhez a zárt hurkú teszteléshez használható modelt, illetve grafikus interface-szel ellátott, a fejlesztést támogató applikáció is implementálásra kerül, mely képes a tesztek autómatizálására, új komponens hozzáadására és egyéb, a napi munka során előforduló problémák könnyebbé tételére.

A dolgozat során a szakdoglozatomban elkészített szimulációs környezetet is jelentősen továbbfejlesztem, hogy méginkább képes legyen a fejlesztés felgyorsítására. A software-in-the-loop tesztet két részre szeparálom. A teljes software tesztelésére nincs igazán szükség, ugyanis a hardware debuggerrel és egyéb mérőeszközökkel a fejlesztés kezdeti fázisától rendszerint bárki számára elérhető. A komponens szintú tesztelés azonban rendkívül fontos, így ugyanis a fejlesztés lehető legkorábbi fázisában kiszűrhető rengeteg probléma.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.