Modellautó távirányítása Internetes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A manapság viszonylag olcsón elérhető egykártyás számítógépek és mikrokontrollerek új lehetőségeket biztosítanak a távirányítású modellautók vezérlésében

A diplomatervezés során a feladatom egy modellautó átalakítása úgy, hogy a vezérlése Beagleboard-XM egykártyás számítógép segítségével, internetes technológiák felhasználásával történjen.

Az autón elhelyezésre került egy kamera, amelynek a képét egy Androidos alkalmazásból tekinthetjük meg. Az alkalmazásból két „slide bar” segítségével irányítható is az autó.

Az autó kormány és motorvezérlését egy Freescale KL46-os mikrokontrollerrel oldottam meg. A mikrokontroller két helyről kaphatja a vezérlőadatokat: az autón lévő Beagleboard-tól USB-n, vagy egy átalakított távirányítótól rádión keresztül, amelyben szintén egy KL46-os mikrokontroller van. Az átalakított távirányító kétféle vezérlési módot biztosít. Az egyik esetben a hagyományos módon karokkal, a másik esetben a távirányító döntésével tudjuk vezérelni az autót. A távírányító döntését a mikrokontroller gyorsulásérzékelője érzékeli.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.