Moderációs webalkalmazás Sympa levelezőrendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink felgyorsult információáramlási tengerében fontos szempont mindenkinek, hogy csak azokat az információkat kapja meg, amelyek tényleg produktívak a számára. Így az információkat valamilyen módon szét kell válogatni és úgy eljuttatni a céljukhoz. Ilyen kategorizálásra adnak lehetőséget például a különböző levelezőlisták, amelyek tipikusan egy-egy meghatározott cél érdekében jön létre, hasonló információkat csoportosítanak. Mivel a listákra beérkező információk szétválasztását a levél küldői végzi, így ők ezt el is ronthatják – akár véletlenül, akár önös érdekeikből, ezért szükség van a levelező listák moderálására, ahol egy kijelölt csoport dönti el, hogy milyen levél kerülhet ki a levelezési listára és mi nem.

Ezt a különböző levelezőlista rendszerek különböző módon támogatják, az egyik legnagyobb ilyen támogatással rendelkező rendszer a Sympa levelezőlista kiszolgáló. Habár az alapvető funkciókra itt is lehetőség van, de vannak bizonyos körülmények, amikor sok levelezési lista moderálására kevés emberi erőforrás, azaz moderátorok állnak rendelkezésre. Ilyen tipikusan előfordulhat pl. egyetemi környezetekben, ahol tantárgyanként vannak levelezőlisták, amiken több száz tag van feliratkozva és elvárják, hogy csak azokat a leveleket kapják meg amelyek ténylegesen segítik a tanulmányaikat, viszont a listák száma miatt nincs lehetőség mindegyikhez egy moderátort rendelni.

Erre keresek megoldást a szakdolgozatomban, ahol a .NET keretrendszerre épülő legújabb kiadású ASP.NET MVC 3 keretrendszer, Entity Framework 4 és további kiegészítő modern technológiák segítségével hozok létre egy, a beérkező levelek tartalmát felülvizsgáló és szabályrendszer alapján besoroló és így gyakorlatilag automatikus moderációt lehetővé tévő webalkalmazást, amit integrálok a széleskörűen használt Sympa levelezőrendszerrel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.