Modern hírportál tervezése és megvalósítása JavaScript technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a közösségi média térnyerésével a hagyományos sajtótermékek piaca rohamosan csökken. Ez a piaci átalakulás elsősorban nyomtatott sajtót érinti a legkellemetlenebbül, de az internetes hírportálok is sok olvasót vesztenek. Nagy probléma ebben az átalakulásban, hogy a közösségi média gyakran átvett anyagokkal dolgozik, melyet az olvasó a közösségi média felületén olvas el, így az esetleges reklámbevételből a cikket eredetileg megjelentető sajtóorgánum nem feltétlen tud profitálni. A kieső bevétel miatt a sajtóorgánumnak vissza kell vennie a költségvetéséből, ami a cikkek színvonalának a romlásához és így további olvasók elvesztéséhez vezet, mely ugyan csak bevétel kiesést von maga után. Ebben a körforgásban a közösségi média is csak egyre rosszabb minőségű cikkeket tud átvenni, így a sajtótermékek színvonala minden felületen romlásnak indul.

Jelen dolgozatomban a fentebb vázolt problémára próbálok megoldást találni úgy, hogy a hagyományos internetes hírportálok a bevétel kiesésüket ne a cikkek tartalmának rovására próbálják meg kompenzálni, hanem az egyéb infrastrukturális kiadásaik legyenek csökkenthetők.

Célom egy olyan webes rendszer megalkotása, mellyel híreket lehet közzétenni a világhálón, úgy, hogy a rendszer üzembentartójának a lehető legkevesebb beruházási és fenntartási költséget kelljen fizetnie.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.