Modern webalkalmazás tervezése és megvalósítása Ruby on Rails alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Projektemnek a villanykari Profil és Körök alkalmazás újraírását választottam. Ez az alkalmazás a Schönherz kollégiumban jelenleg is működő és használt adminisztrációs rendszer, amit a Kir-Dev (kollégiumi webfejlesztő kör) fejleszt és üzemeltet. A jelenlegi alkalmazás JavaEEben van megvalósítva, amit a kör már nem szeretne üzemeltetni, ezért döntöttünk az újraírás mellett.

Az alkalmazás két – külön feladatot betöltő – részből áll, a Profil és a Körök felületből. A profil rész egy közösségi oldal szerű funkció, ahol az összes villanykaros diáknak van egy saját profilja, és egyszerűen meg lehet találni egymás e-mail címét, telefonszámát, vagy éppen kollégiumi szobaszámát. Nincsenek viszont baráti kapcsolatok és ismeretségek, mindenki meg tudja nézni mindenkinek a publikus adatait.

A „Körök” egy bonyolultabb alkalmazásrész, a Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesületének (SVIE) hivatalos adminisztrációs felülete. A kollégiumban számos szakmai és közösségi „kör” üzemel, amiknek a tagjait és az adatait tartja számon. Ezen kívül itt történik a közösségi pontok kiosztása és adminisztrálása is, amik a kollégiumi felvételibe is beleszámítanak. Ez a pontozás magában foglal olyan funkciókat, mint értékelések leadása, azok elbírálása, ezekről értesítések küldése, és historikus adatok kezelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.