Modern webalkalmazás tervezése és megvalósítása Java Spring platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A jelenleg használt webalkalmazások létrehozására használt technológiák közül a Spring keretrendszer kitűnik kiterjedtségével és testre szabhatóságával. A Spring keretrendszerben rejlő lehetőségek megismerése érdekében egy olyan webalkalmazás létrehozása volt a cél amely komplex authentikációval és szerkezettel rendelkezik. Ennek érdekében az authentikáció és a jogosultságkezelés a Spring Security, a perzisztencia a Hibernate és a kérések fogadása a Spring REST Controller használatával került megvalósításra.

A felhasználó felület Angular keretrendszer segítségével lett elkészítve ami egyike a legnépszerűbb frontend technológiáknak. Reszponzív felületet készíthető általa ami különféle komponens könyvtárak segítségével még tetszetősebbé lehet alakítani.

Az adatbázisnak a MySQL relációs adatbázis lett kiválasztva, aminek a közösségi verziója kis projektek fejlesztésére kiválóan alkalmas és mindenki számára hozzáférhető.

Az alábbi dolgozatban kifejtésre kerül a webalkalmazás megtervezésének a menete és a megvalósításnak a részletei. A részletes feladatkiírás, a témaválasztás indoklása, a felhasznált technológiák és a kliens és szerver oldali megvalósítás valamint a tesztelés menete is ismertetése kerülnek. Végezetül bemutatásra kerül az elkészült alkalmazás képekkel és magyarázattal együtt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.