Moduláris WPF Keretrendszer Kézeredet Azonosításhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Azoknál az alkalmazásoknál, ahol elsősorban a funkcióra helyeződik a hangúly, kevesebb idő jut a felhasználói interfész kialakítására. Márpedig manapság a program eladásához és a felhasználók meggyőzéséhez elengedhetetlen az impozáns külső. Lehet, hogy a legjobban oldja meg a feladatát, de sok esetben a vevők (tudatosan, vagy tudat alatt) a kinézetet és a felhasználóbarátságot nézik először, és az alapján mérik fel egy alkalmazás igényességét. Ezért fontos a megfelelő frontend elkészítése, akkor is, ha fejlesztés közben ez csak másodlagos jelentősségű.

A Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének keretein belül működő, aláírás hitelesítéssel foglalkozó rendszer készítése pont egy ilyen jellegű projekt. Fejlesztés közben a programozók az aláírások feldolgozására és a feldolgozás közben használt algoritmusokra koncentrálnak. A saját munkájukat megkönnyítő alkalmazásokat maguknak készítik el, amik kinézetével nem foglalkoznak és specifikusan csak az adott problémára használhatók. Az ezekkel eltöltött munkaórákat meg lehetne spórolni egy egész projektre kiterjedő egységes grafikus keretrendszerrel. Ráadásul ezzel még a megrendelő igényeit is ki lehetne elégíteni.

A munkám során összegyűjtöm a felmerülő igényeket és ezek alapján kidolgozok egy olyan alkalmazást, ami megkönnyíti az Aláírás Hitelesítő Rendszer fejlesztését és publikálását. A legújabb technológiák felhasználásával egy hatékony keretrendszert építek fel, amit fejlesztéskor tesztelésre, az eredmények grafikus megjelenítésére és az algoritmusok tökéletesítésére lehet használni. Az alkalmazás tartalmaz olyan funkciókat is, amik a projekt laikusoknak való bemutatásakor lehet hasznos.

Az elkészült szoftver képes hosszú távon alkalmazkodni a programozók igényeihez. A fejlesztők dinamikusan bővíthetik grafikus elemekkel a jövőbeli új algoritmusaikhoz testre szabva. Ezen felül az alkalmazás jól kidolgozott és megtervezett felhasználói felülettel rendelkezik, így nem csak fejlesztéskor lehet hasznát venni. Kijelenthetjük, hogy a keretrendszer gyorsíthatja a munkát, mert nincs többé szükség saját tesztalkalmazások építésére, valamint eladhatóbbá teszi a projektet, mert tetszetős grafikai felületet nyújt a funkciók eléréséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.