Moduláris felépítésű világítórendszer integrált RF kommunikációval

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Berényi Richárd
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomamunka feladata, egy vezeték nélküli, ISM sávban kommunikáló modulrendszer tervezése és bemérése. Az irodalomkutatásaim alapján felmértem a mostanság elérhető rádiós integrált áramköröket és hozzájuk illeszthető mikrokontrollereket, néhányat kiemeltem és a legfontosabb paraméterek alapján összehasonlítottam.

A kiválasztott eszközökkel megterveztem a kapcsolási rajzokat mind a mester és a végrehajtó panelek esetében.

A moduláris rendszert az előbb említett két típusú hardver alkotja; egy mester és maximum 255db végrehajtó panel. A mester panel egy interfész a PC és a vezeték nélküli ISM sávú hálózat között. A tápellátását az USB porton keresztül a számítógép biztosítja. A kommunikáció is ezen a porton van megvalósítva VCP (Virtuális COM port) segítségével.

A végrehajtó modulok feladata a nagy teljesítményű LED-ek meghajtása és a nyomógomb állapotának jelentése a központ felé. Az eszköz 4db nagy teljesítményű (10W) fényforrás szabályozására képes. A fényerőt PWM (változtatható kitöltési tényezőjű négyszögjel) modulációval szabályozzuk a mikrokontroller beépített, többcsatornás, hardveres PWM generátora segítségével.

A diploma további feladata a panelantenna tervezése, bemérése. Ezt követően az ismertetett kommunikációs protokoll lekódolása és a kész termék teljes körű tesztelése, értékelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.