Moduláris lakásautomatizálási rendszer hőszabályozásért felelős vezérlőmodulja

OData támogatás
Konzulens:
Kardos Gergely
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A lakásautomatizálási rendszerek egyre elterjedtebbé válásával sokféle architektúra megjelenését tapasztalhatjuk. A szakdolgozat célja egy olyan moduláris lakásautomatizálási rendszer alapjainak lefektetése, amely egységes egészként szabályozhat minden felmerülő folyamatot, de megjelenik az elosztott intelligencia az egyes automatizálható területek – mint pédául a fűtés, öntözés, biztonságtechnika – külön rendszerként történő implementálásával.

A szakdolgozat magában foglalja a hőszabályozó rendszer vezérlőmoduljának megtervezését és elkészítését. A modul egy mikrovezérlő alapú rendszer, mely vezeték nélkül kommunikál a rendszer többi moduljával és szintén vezeték nélkül csatlakozik az internethez.

A szabályozási feladatok beállítását, időzítését egy felhasználóbarát, ergonómikus webes felületen lehet elvégezni, akár mobileszközökről is.

A kidolgozandó kommunikációs szabványnak tekintettel kell lennie a csatlakoztatható eszközök és azok funkciónak sokféleségére – mint például kazánok, radiátorszelep vezérlők, légkondícionálók – és képesnek kell lennie azok megfelelő vezérlésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.