Moduláris tápegység tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balogh Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Életünkben fontos szerepet töltenek be a villamos energiakonverziót lehetővé tevő készülékek. Létezésük nélkül a modern világ szinte elképzelhetetlen. Ezen átalakítók egy speciális fajtája a laboratóriumi tápegységek, amelyek a villamosmérnöki gyakorlat fontos részét képezik.

Ezek a tápegységek a legtöbb mérési eljárásban elengedhetetlenek. A gyakorlatban előforduló eszközök viszont leggyakrabban csak a kívánt energia biztosítására képesek, fordított irányú konverzióra alkalmatlanok.

Napjaink teljesítményelektronikai fejlesztéseiben nagy hangsúlyt kapnak az akkumulátoros rendszerek. Az ilyen jellegű fejlesztések megkövetelik a kétirányú konverziós képességet, figyelembe véve, hogy az akkumulátorok is képesek kétirányú működésre.

A dolgozat célja, hogy egy ehhez hasonló, kétirányú tápegység fejlesztésébe nyújtson betekintést. Különös tekintettel annak moduláris kialakítására.

Mindezek mellett a dolgozat és az azzal kapcsolatos fejlesztési projekt kiemelt figyelmet fordít a tesztelési eljárások alkalmazására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.