Modulteszt írása PowerPC ASM nyelven írt autóipari beágyazott szoftvermodulhoz

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban az autóiparban használt és fejlesztett E/E rendszerek rohamosan növekvő bonyolultsága egyre nagyobb kihívásokat rejt magában. Különösen igaz ez, ha az iparban meghatározó területet, a biztonságkritikus rendszereket tekintjük.

Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő minőséget, illetve, hogy a SW-ben rejlő biztonsági kockázatot minimalizálni tudjuk, a fejlesztést folyamatok közé kell szorítani. Ezen folyamatok hivatottak a mérnököket egy olyan felügyelt, kiszámítható, tervezhető környezetben való munkára ösztönözni, melynek segítségével a termék teljes életciklusára kiterjedően biztosítható mind a minőség, mind a megbízhatóság. Idáig a az IEC 61508 általános érvényű szabvány szolgálta ezt a célt. Az ipari igényeire válaszul 2011-ben megjelent az ISO 26262, mely specializáltan autóipari biztonságkritikus fejlesztésekhez ad iránymutatást.

Bizonyos esetekben nem feltétlenül egyértelmű ezen szabványok által támogatott folyamatok alkalmazásának mikéntje. Diplomatervem célja egy ASM nyelven írt szoftvermodul tesztelése ISO 26262 konform módon. A szabvány megértése, és elemzése után egy olyan tesztrendszer kerül elkészítésre, mely képes az ASM tesztelés kihívásainak megoldására a szabványban definiált keretek figyelembevételével.

Diplomatervem részét képezi az elért eredmények, és megszerzett tapasztalatok értékelése és elemzése is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.