Motorvezérlő-eszköz prototípus fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A modern embert elektronikus berendezések veszik körül. Felmérések szerint csupán az internetre csatlakozni tudó mobil eszközök száma 2012 végére meghaladja az emberiség számát, és 2016-ra minden főre 1.4 ilyen készülék jut majd.

Az elektronika iparág rohamos fejlődése miatt az elsősorban a szórakoztatóiparba tartozó termékek életciklusa rendkívül rövid. Egy, a piacra belépő termék sikeressége nagymértékben függ a piac telítettségétől, így a fejlesztőknek és gyártóknak komoly érdekük fűződik a termékek minél előbbi piacra bocsátásában. Egy új termék létrehozásánál a fejlesztés és tesztelés időszükséglete hatalmas, így célszerű azok minél magasabb szintű automatizálása.

Az elektronikus eszközök két fontos komponensből tevődnek össze: hardverből és szoftverből. Ezek fejlesztése során ugyan a globális cél a működő berendezés előállítása, de az ehhez vezető út számos kísérleti fázison keresztül vezet. Ez így van a feladatomat kiíró Conet Kft-nél is.

A cég hosszú távú célja a hardverfejlesztésre szánt idő minimalizálása egy pasztázó és beültető automata megalkotásával. Az én jövőbeli feladatom az elkészítendő eszköz elektromos hálózatának, vezérlésének, stb. megtervezése és megvalósítása. Ezen dolgozat keretén belül az eszköz egy részegységének, a motorvezérlő panelnek a hardver és szoftver szintű megtervezését illetve élesztését mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.