Mozgás monitorozásának lehetőségei otthoni környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Erdős Csanád Gergely
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjaink elöregedő társadalmai a fejlett országokban egyre több feladattal látják el az orvosokat és az ápolókat. A modern elektronika lehetőséget biztosít a mérnökök számára ezen problémák megoldására.

Egy önállóan működő otthoni megfigyelő rendszer kiválthatja az állandó egészségügyi felügyeltet, sőt még bővítheti is a tudásunk az emberi viselkedésről.

Diplomamunkámban bemutatom az eddig elkészült rendszereket és az ezekben alkalmazott technikákat. Az irodalomkutatásban részletesen kitérek megvalósításukra, előnyeikre és hátrányaikra. Példákat mutatok arra hogyan kapcsolódnak az internetre, hiszen ez manapság már egy alap kritérium.

Az általam választott ultrahangos technika olcsó, egyszerűen megvalósítható és anonim. A tesztelés beváltotta az elképzeléseimet, ez alapján megterveztem a végleges hardver verziót.

A diplomamunkám végigvezet a tervezés fázisain, kezdve a szimulációktól a kész beágyazott programig, és ennek tesztelésén. Ezzel együtt bemutatom a modulok és alkatrészek előnyeit és hátrányait.

Befejezésként bemutatom az általam végzett teszteket és eredményét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.