Műhely management rendszer és intelligens gépvezérlő készítése

OData támogatás
Konzulens:
Lajtha András Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A feladat során egy műanyag fröccsöntő gép vezérlését és egy ehhez kapcsolódó menedzsment alkalmazást készítettem kisvállalkozások számára.

A tervezés alatt elsődleges szempont volt, hogy a rendszert minél olcsóbban ki lehessen építeni, mégis rendelkezzen az összes olyan funkcióval amire egy kisvállakozásnak szüksége lehet. Így a választás olyan általános platformokra esett mint az Arduino, Android és Django Webframework, melyeknek köszönhetően biztosítani tudtam, hogy könnyen bővíthető, testreszabható legyen a rendszer. A projekt részeként az egyes eszközökön futó alkalmazások lefejlesztésén túl a közöttük való együttműködésre is megoldást kellett találnom.

Az implementációt követően minden funkciót lefedő tesztelést végeztem, melynek során mind automata, mind manuális tesztek futtatásra kerültek.

Az elkészült megoldás széleskörű funkcionalitásának és felhasználóbarát felületének köszönhetően nem csak a a gépet kezelő, de az azt karbantartó személyzet munkáját is nagyban megkönnyíti.

A vezérlés által összegyűjtött statisztikus adatokból nyert információk pedig a későbbiekben a menedzsment alkalmazáson keresztül a céget irányító személy munkáját segítheti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.