Műhely menedzsment alkalmazás fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok az elmúlt években a mindennapi élet meghatározó részévé váltak. A mobil alkalmazásokkal ennek köszönhetően egy nagy felhasználóbázis elérése vált lehetővé. Ezt az utóbbi időben egyre több vállalat ismerte fel, és az eddig jellemzően weben keresztül elérhető szolgáltatások egyre több esetben mobil alkalmazás segítségével is igénybe vehetők. A mobil eszközök fejlődésének köszönhetően ezek az alkalmazások egyre fejlettebb funkciókat képesek megvalósítani.

Feladatom során egy olyan alkalmazás megtervezése és implementálása volt a cél, amely egy autószervíz által nyújtott szolgáltatásokat, információkat tesz elérhetővé a mobil eszközön. A feladat magában foglalta mind a szerver, mind a kliens alkalmazás megvalósítását. A szerver alapjául a Spring keretrendszer szolgált, azonban az alkalmazás nagyrészét nem kézzel készítettem, hanem egy JHipster nevű eszköz segítségével generáltam. A kliens alkalmazást iOS platformra készítettem el.

Az elkészült alkalmazással a felhasználók áttekinthetik az autóik szervíztörténetét, annak részletes adataival, továbbá a rendszerben elérhető szervízekről is tájékozódhatnak az alkalmazás segítségével. Fontos követelmény volt az alkalmazással szemben a továbbfejleszthetőség, karbantarthatóság, így a tervezés során igyekeztem egy rugalmas, bővíthető architektúrát felhasználni az alkalmazás alapjául.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.